אנשי המקצוע מגיעים אלייך מיד 24 שעות ביממה

נבחן לפסיכומטרי? מה אל תעשה


קורס פסיכומטרי ומורה לפסיכומטרי, גם הטובים ביותר, לא יעזרו לתלמיד שאינו מתאמץ ומשקיע. אם אין לכם זמן או חשק להשקיע – אל תיגשו לקורס עתה, חכו מעט, מוטב שתתחילו כאשר באמת תהיו מוכנים להשקעה הנחוצה להצלחה. אבל אם אתם מרגישים שהגיעה השעה, הרי כמה עצות מה לעשות ומה לא לעשות לפני הבחינה:

חרדת בחינה

כולנו חווים לחץ ומתח לפני בחינה, מה גם בבחינה כה חשובה שעשויה לקבוע את עתידנו, ואצל אחדים מאתנו המתח הופך לחרדה ממש, מונח הידוע בשם "חרדת בחינה". מעריכים כי כ-30% מהתלמידים סובלים מחרדת בחינה, ורמת החרדה עולה ככל שמתקרב מועד המבחן.
עצתנו לכם: קחו את הדברים יותר בקלות. נכון, הבחינה חשובה, אבל כישלון אינו סוף העולם. תמיד אפשר לגשת פעם נוספת כשאנחנו רגועים יותר ולתקן את הציון.

קשיי למידה

המבחן הפסיכומטרי אינו מותאם במיוחד למי שסובלים מקשיי ריכוז וקשב, אבל ישנם קורסים שבהחלט יכינו אתכם טוב יותר. במכונים מסוימים יש מורים שהתמחו בעזרה לתלמידים בעלי לקויי למידה. מכונים אחרים מכינים קורסים שבהם מתרגלים סדרת בחינות מפע"מ, המדמות את המבחן הממוחשב. הדמיה זו מפחיתה מאוד את הקושי המיוחד שחווים תלמידים הסובלים מבעיות למידה. עצתנו לכם: אל תתביישו להודות בקשיים. חשפו את הבעיה מיוחדת שלכם בפני המורה לפסיכומטרי וקבלו את עזרתו.

מידע ושקיפות

דאגו שהמכון הפסיכומטרי שבו אתם מתעתדים ללמוד יספק לכם מידע מלא על מספר הסימולציות שתתרגלו בקורס, על הספרים והחוברות שתתבקשו לרכוש, ועל עלויות נוספות אם תהיינה כאלה במהלך הקורס. אל תסתפקו בהבטחות כלליות, נוסח "יהיה טוב", אלא בדקו שהמכון אכן עומד מאחרי מה שהוא מבטיח. והוא הדין גם לגבי מורה אישי: לעולם אל תסתפקו בהבטחות באוויר, אלא תבקשו לראות מה בדיוק כתוב בנושא זה בהסכם ההרשמה

כלי נגישות