אנשי המקצוע מגיעים אלייך מיד 24 שעות ביממה

טיפול בגזים לתינוקות


תופעת הגזים מופיעה בקרב תינוקות קטנטנים בעיקר בחודשים הראשונים לחייהם. אימהות רבות חשות תסכול רב כאשר הן רואות את התינוק הקטן שלהם ממרר בבכי ומנסות שיטות שונות כדי להרגיעו. השיטה הפופולרית והנפוצה שהוכיחה כיעילה היא – עיסוי תינוקות. המגע הפיזי של העיסוי באופן אוטומטי מרגיע את התינוק ובין רגע הוא חש מוגן יותר, כך שזאת השיטה הטובה ביותר. כיום, יש לא מעט מטפלים המציעים עיסוי לתינוקות, אם זה באופן פרטי או על ידי מעסים של קופות חולים. מעבר לכך, ניתן ללמוד את שיטות העיסוי ולבצע אותם באופן עצמאי, אך מומלץ כמובן לגשת ללמוד את התחום על ידי בעל מקצוע, כך שתוכלו לבצע פגישה אחת עם המעסה וללמוד ממנו את השיטות והטכניקות להרגעת התינוק.

חיזוק הקשר הרגשי עם התינוק

עיסוי תינוקות, יכול להועיל רבות בחיזוק הקשר בין התינוק להורה, כך שזאת הזדמנות מצוינת להתחבר את התינוק. מומלץ לבצע את העיסוי לאחר אמבטיה, שאז התינוק רגוע יותר, לפני השינה או במצב בו התינוק רגוע וערני. אך לעומת זאת, מומלץ שלא לבצע את העיסוי במקרים הבאים: כאשר התינוק חולה, זמן קצר לאחר שהוא אכל, לאחר שהתינוק התעורר או במקומות בהן יש פריחה על גוף התינוק או אדמומיות. תוכלו לעסות את התינוק עם שמן מרגיע מיוחד לתינוקות אך יש להיזהר שהשמן לא יפגע בפנים ובאצבעות ידיו שלא יכניס אותן לפה עם השמן.

כיצד יש לבצע עיסוי לתינוקות?

עיסוי לתינוקות הוא הזדמנות מצוינת להרגיע את התינוק ולחזק את הקשר בין ההורה לתינוק. תינוקות צמאים למגע ודרכו הם מתפתחים את חוש המגע ומפתחים ביטחון ואהבה שההורה מעניק לו. כיום, ישנם מעסים שמתמחים באופן ספציפי בעיסוי תינוקות ואותם ניתן למצוא בקופות חולים או אצל מעסים פרטיים בקליניקות הפזורות ברחבי הארץ. את העיסוי מומלץ לבצע כאשר התינוק רגוע ומרגיש נינוח ולא כאשר הוא חסר מנוחה או לאחר אוכל.

טיפים לעיסוי נכון

השכיבו את התינוק על גבו או על בטנו ופזרו מעט שמן תינוקות על כפות ידיכם וחממו מעט את הידיים, כדי שהתינוק יקבל מגע חמים ונעים. לאחר מכן, הניחו את הידיים על בטנו והחלו לעסות אותו בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון סביב הטבור והרחיבו אט אט את המעגלים לכיוון שטח הבטן. לאחר מכן, עברו לידיו, רגליו ועסו אותם על ידי כריות היד בעדינות. הקפידו שלא לגעת עם השמן בכפות ידיו של התינוק או בפניו, על מנת שלא יכניס את אצבעותיו לפיו. במידה והתינוק סובל מגזים, עסו את בטנו בצורה יותר מעמיקה וקפלו את רגליו לכיוון הבטן ושחררו לאט לאט את רגליו בתנועות מעגליות, על מנת לשחרר את הכאב שנוצר עקב גזים. חשוב בכל שלב העיסוי שלא לגעת בעמוד השדרה של התינוק.

כלי נגישות