אנשי המקצוע מגיעים אלייך מיד 24 שעות ביממה

ההבדל בין טוען רבני לעורך דין


בני זוג רבים שואלים את עצמם בתהליך גירושין מספר שאלות, שהרי לכאורה מדובר בתהליך מורכב שלא תמיד אנשים יודעים כיצד להתמודד מולו. השאלות הנפוצות הן: האם לקחת את שירותיו של עורך דין או של טוען רבני? או לאן עלי לגשת בכדי להגיש את תביעתי לגירושין? האם לבית משפט או לבית דין רבני? או בכלל איך עובד התהליך. בואו נעשה קצת סדר בנושא.

ראשית, עליכם לדעת בבירור כי את תביעת גירושין יש להגיש אך ורק לבית הדין הרבני, וזאת משום שלפי חוק השיפוט של בתי הדין הרבניים, היא הסמכות היחידה לדון בנושאי נישואין וגירושין. אך מה למעשה תפקידו של בית משפט? תפקיד בית משפט לדון בכל הקשור למזונות ורכוש של בני הזוג, לדון בענייני משמורת ובכל השאר. 

חשוב לדעת כי כיום גם בית הדין הרבני יכול לדון בכל הקשור לעניינים כספיים ובכלל לכל הקשור לתביעת הגירושין, אם זה על גובה תשלום מזונות אישה, מזונות ילדים, חלוקת רכוש בין בני הזוג, משמורת, ועוד. אך כמובן שזאת בתנאי שנפתחו תיקים רק בבית הדין הרבני ולא בבית משפט אזרחי.

אם כך, כאשר מדובר בתביעה שמוגשת לבית הדין הרבני, תמיד טוב להיעזר בטוען רבני אשר למד היטב את הנושאים שהדיינים למדו  והוא למעשה מדבר איתם בשפתם. לעומת זאת, עורך דין מתאים יותר לדבר בשפה משפטית מול בית משפט.

כלי נגישות